Přinášíme vám nápady na to, jak si ochutit a vylepšit zmrzlinu podle svého!
Točená zmrzlina není nic pro vás? Dáváte přednost domácí kopečkové? Připravte si originální kopečkovou zmrzlinu a přesně takovou, kterou máte rádi. Kokosová, čokoládová s kousky čokolády, mátová, jahodová nebo jiná ovocná s kousky ovoce? S těmito jednoduchými tipy si můžete snadno připravit lahodnou zmrzlinu, kterou nenabízí v žádné cukrárně. Budete se divit, jak je to jednoduché!
Nejprve si připravte zmrzlinový základ nebo si kupte kvalitní vanilkovou zmrzlinu. Vytáhněte ji před zpracováním z mrazáku na 5-10 minut pro změknutí. Ingredience se budou lépe zpracovávat.
Inspirace pro dochucení zmrzlin
Borůvkovo citronová = 1 hrnek borůvek, 1 lžička vymačkaného citronu, 2 lžíce třtinového cukru svařte v hrnci, nechte pořádně ochladnout a přimíchejte do základní zmrzliny
Zmrzlina s (pekanovými) ořechy v másle = 1 hrnek pekanových nebo jiných ořechů, které máte rádi, 1/3 hrnku třtinového cukru, 2 lžičky másla. Vše rozpusťte na mírném plamenu, dokud se nerozpustí cukr. Směs dejte vychladnout na alobal a ořechy nakrájejte do základní zmrzliny
Levandulovo medová = 1,5 lžičky levandulového extraktu, 0,3 hrnku medu, 2 hrnky zmrzlinového základu + můžete přidat sušenou levanduli
Recepty na domácí zmrzlinový základ, na vanilkovou zmrzlinu a další příchutě naleznete níže.
Související články:
Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje
Skvěle krémová jahodová zmrzlina