Pokud odšťavňujete mrkev, zbyde vám spousta mrkvové sušiny. Tato hmota obsahuje velké množství vlákniny a je to i zajímavý zdroj minerálů. Tuto cennou surovinu nemusíte vyhazovat, ale můžete ji využít. Jednou z možností využití je právě výroba mrkvového karbanátku.
Mrkvový karbanátek - recept
Postup výroby mrkvového karbenátku zvládne i začátečník.
Jak na to
Suroviny:
Mrkvová sušina (ze 3 kg mrkve)
4 vajíčka
3 dcl strouhanky
2 dcl hladké mouky
sůl
majoránka
olej na smažení
Postup:
Mrkvovou sušinu smícháte a dobře prohnětete s vajíčky. Přidáme strouhanku, hladkou mouku, sůl a majoránku. Z této hmoty vyrobíte placičky, které dáte smažit. Důležité je je dobře prosmažit.
Servírovat je ideální s bramborem a tatarkou.
Poznámka: Je možné, že ze 3 kg mrkve budete mít karbanátků moc. Asi vám bude stačit i poloviční dávka.
Dobrou chuť
Autor: Ing. Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz