Mrkvový karbanátek

mrkvový karbanátek
Mrkvový karbanátek

Pokud odšťavňujete mrkev, zbyde vám spousta mrkvové sušiny. Tato hmota obsahuje velké množství vlákniny a je to i zajímavý zdroj minerálů. Tuto cennou surovinu nemusíte vyhazovat, ale můžete ji využít. Jednou z možností využití je právě výroba mrkvového karbanátku. 

Mrkvový karbanátek - recept

Postup výroby mrkvového karbenátku zvládne i začátečník. 

Jak na to

Suroviny:

Mrkvová sušina (ze 3 kg mrkve)
4 vajíčka
3 dcl strouhanky
2 dcl hladké mouky
sůl
majoránka
olej na smažení

Postup:

Mrkvovou sušinu smícháte a dobře prohnětete s vajíčky. Přidáme strouhanku, hladkou mouku, sůl a majoránku. Z této hmoty vyrobíte placičky, které dáte smažit. Důležité je je dobře prosmažit.
Servírovat je ideální s bramborem a tatarkou.

Poznámka: Je možné, že ze 3 kg mrkve budete mít karbanátků moc. Asi vám bude stačit i poloviční dávka.
Dobrou chuť

Autor: Ing. Sýkora


Zdroj: www.masterenergy.cz