Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Recept na vejce Benedikt na toastu - ZSTYL.CZ

Recept na vejce Benedikt na toastu

vejce Benedikt
Recept na vejce Benedikt na toastu

Hypotézy odkud se vzal název vejce Benedykt se rozchází. Jedna verze udává, že je to po mniších benediktinech nebo podle paní Benedictové či Lemuela Benedicta. Jisté je, že jde o jednoduchý, ale přitom chutný recept.

Vejce "Benedikt" na toastu

Ingredience:

2 housky na hamburgery
4 plátky šunky LE&CO Šunka Zvonařka
100 g másla
2 čerstvé žloutky
citrónová šťáva z čerstvého citrónu
sůl, čerstvě mletý pepř
čerstvý estragon
2 vejce

Postup:

V pánvi přepustíme máslo, sebereme pěnu a scedíme. Žloutky dáme do kastrůlku, osolíme, opepříme, přidáme trochu vody nebo vývaru a rozšleháme do pěny. Poté nádobu vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Pak sejmeme omáčku z lázně a do směsi přidáváme tekuté máslo a stále nepřestáváme šlehat! Dochutíme citrónovou šťávou a čerstvým estragonem. Podélně rozkrojené hamburgerové žemle potřeme máslem, přidáme plátek šunky a dáme zapéct pod gril. Na opečené housky se šunkou dáme zastřené vejce a přelijeme holandskou omáčkou.