Nápoj z trávy. O nápoji z trávy nejde psát jako o léku. To by jej degradovalo mezi léčiva. Zdraví je věc rovnováhy, což léky nenavodí.
Nejrozšířenějšími rostlinami na světě jsou traviny. Tráva je základem potravinového řetězce. Tráva je zdrojem síly a zdraví živočišné říše. V USA byla ve 20. letech 20. století populárním multivitamínovým doplňkem pšeničná a ječná tráva. Dr. Schnabel z Kansasu, v roce 1928 prohlásil: „ Hlad nemusí existovat. Byla nalezena cesta, jak jej vykázat z povrchu zemského! Tráva je totiž nejlevnějším komerčním zdrojem vitamínů a minerálů na světě. Nyní si může každý národ vypěstovat tolik potravy, kolik potřebuje.“ Do roku 1950 byly obilné trávy jako potravinové doplňky v lékárnách. Později byly nahrazeny, komerčně zajímavějšími syntetickými vitamíny. Myslíte ale, že dnes jsou lidé zdravější? Spíše ne. Zvlášť vysoká je nemocnost dětí.
Stravitelnost tráv pro lidský organismus
Je malinko problematická, ale řešitelná. Kráva a jiní přežvýkavci jsou k tomu uzpůsobeni. Kráva má 4 žaludky. I srnka se pase v noci a ráno, a přes den někde ukrytá přežvykuje. Lidským trávicím organizmem projde tráva velmi málo využita. Pokud trávu ovšem odšťavníme, účinek po požití je velmi rychlý a využitelnost potraviny šplhá nahoru ke 100 %. Proto se dnes používá zelený prášek vyrobený z vylisované šťávy z trávy. Ten se rozpouští ve sklenici vody.
Nebo můžete pěstovat obilné trávy snadno, levně a rychle doma.
Do sklenice dáte několik lžic zrní, namočíte do vody přes noc. Ráno propláchnete novou vodou. Sklenice se položí na dobře větrané místo a proces propírání se opakuje do vzniku jemných klíčků. Tedy 2 a více dnů. Pak se naposledy propláchne a dá se do nádoby s 5 cm hlíny, nahusto vedle sebe. 1 – 2 dny se nechá na tmavém místě, a pak na slunné místo. Sklizeň je možná 8. až 14. dne pěstování, výšky 7 – 10 cm. Po ustřižení nůžkami znovu doroste jako pažitka, druhák má již ale menší nutriční hodnotu. Při pěstování na polích se sklízí do 25 cm výšky rostliny. V tmavé místnosti lze dosvicovat ideálně 300 W infračervenou žárovkou. Půda má být vlhká, ne mokrá. V létě lze ječmen pěstovat na balkoně, nebo na zahradě.
Zelenina, trávy.
Dnes volala posluchačka do rádia Impuls dotaz výživovému poradci. P. Petru Havlíčkovi. Od začátku prázdnin jí jen zeleninu z vlastního skleníku. Nic jiného. Je to dobře, nebo špatně? A výživový poradce odpověděl, že je to špatně, že jí ve stravě chybí tuky, cukry bílkoviny.
Možná má trochu pravdu. Pokud někdo přechází k syrové stravě, jí i semena rostlin, v kterých je tuk , řasu Chlorelu a zeleninové nápoje, dále syrové ovoce. Znám i jednu primářku, která takto léčí své pacienty. Do nemocnice dokonce zakoupila poměrně drahý odšťavovač, aby zpřístupnila zdraví zaměstnancům, i pacientům.
Syrová strava
Je dnes trend. Lidí jí pouze tepelně nepracované potraviny, tedy maso ne. Kůra má ozdravný i detoxikační vliv. Velmi často tyto kůry „ordinují“ lékaři , dokonce i primáři. Faktem je, že syrové ovoce a zelenina má obrovskou nutriční hodnotu. Kromě ovoce a zeleniny jí semena, ořechy, řasu Chlorelu, mladý ječmen a zeleninové a ovocné šťávy, avšak pomalu lisované, za studena. A zde se dostáváme ke kvalitě zeleniny a potravin. Údajně, mám to z úst lékaře, jedna paní jedla pouze zeleninu z jednoho supermarketu ( ona je tam levná, kilo mrkve občas koupíte i za 0,90 Kč) o otrávila se na pesticidy a herbicidy. Lékaři naopak kladou důraz na zeleninu , doma vypěstovanou. Ta má úplně jiné parametry. Ideálním dodavatelem zeleniny je Akvaponický skleník. Je to produkce BIO, má několikanásobně vyšší úrodu, než běžné skleníky, ovšem , produkuje i maso. Lze jej provozovat celoročně.
Na ploše 3x5 m vyprodukujete tolik zeleniny, že pokud se nezabýváte syrovou stravou, nebo zeleninovými šťávami, máte problém toto množství spotřebovat. Ovšem, je možno ji prodat ať již bedýnkovou formou, nebo zjednodušeným prodejem „Prodej ze dvora“.
Syrová strava má velký vliv i na léčbu rakoviny. Paní, která odmítla chemoterapii, odešla z nemocnice s metastázemi, se syrovou stravou vyléčila, dnes je propagátorka této výživy a pořádá kurzy. Tím vás nechci nabádat, zda máte, nebo nemáte odmítnout chemoterapii, toto složité rozhodnutí, pokud se na tu životní křižovatku dostanete, je na vás.
Domácí pěstování zeleniny
Nemusíte mít nutně zrovna akvaponický skleník. Na 1m2 lze vypěstovat snadno i 2000 rajčat. Viz článek „jak vypěstovat 2000 rajčat na 1 m2“. No, a nemusíte tam mít jen rajčata. Na balkoně v paneláku, někteří odborníci prý dokážou vypěstovat až 100 kg zeleniny ročně.
„Kdykoliv pustíte televizi, běží tam nějaký pořad o vaření“ říká moje známá, která syrovou potravou výrazně zhubla a ještě si vyléčila nějaké zdravotní nedostatky, „co chcete ale vyrobit – uvařit ze surovin z hypermarketů, napuštěných vodou, nasycených éčky a dozrávaných někde v dohrávacích boxech, převážených 3 x kolem světa?“ Co tak třeba v létě nevařit vůbec? Hlad mít určitě nebudete, naopak budete mít hodně energie.
Šest klíčových vlastností nápojů z trávy:
Sytí a čistí organismus současně. Čištěním a zásobováním jednotlivých buňek organizmu prodlužuje biologický věk. Již víte, proč se někdo v 45 letech cítí na 30, jiný na 60 let. Zelené nápoje jsou komplexní a přirozené. V rostlinách bylo identifikováno přes 600 karotenů, syntetika ale obsahuje karoteny maximálně 3. V Norsku podávali kuřákům preparáty s beta karotenem. Riziko onemocnění plic rakovinou vůbec neklesalo. Naopak, obyčejná mrkev snížila riziko o 40 %. Američané za izolované látky utratí nejvíce peněz a přitom jsou až na 25. místě v žebříčku dlouhověkosti. Mnozí lidé se zajímají o nutriční hodnoty, ale opomíjejí fakt, že látky účinkují v přirozeném prostředí 1000 x účinněji. Chlorofyl v rostlinách se chová jako kondenzátor sluneční energie. Má vliv na produkci Serotoninu. Bez něj hloupneme, ztrácíme vyrovnanost a pocit štěstí. Zelené potraviny jsou enzymaticky aktivní, a jsou zásadotvorné, tedy šetří nám i zubní sklovinu. Zelená strava působí zásadotvorně a tím drží na uzdě rakovinotvorné látky žijící z překyselení.
Přínos pro děti:
Šťáva z mladého ječmene má stejné PH, jako mateřské mléko. Udělejte si doma pokus. Zalijte pokojové rostliny Coca colou. Za 2 dny odumřou z překyselení. U dětí lze vyvolat osteoporózu pitím sladkých limonád již v 11 letech. A dále, 6. klíčová vlastnost – zelené nápoje mají antioxidační vlastnosti a tím působí proti rakovině. Tedy, cesta ke zdraví může být poměrně jednodušší, než to vypadá na 1. pohled. Aby vám nechyběla energie, firma Master Energy vám umožní získat špičkový odšťavovač výhodněji. Který je lepší?
Ono, cesta ke zdraví pomocí běžných léků nemusí být ta pravá, tím vás nechci nabádat, abyste k lékaři nechodili, nebo léky nebrali. Na internetu ale i v životě, je dnes obrovské množství informací, často protichůdných. Jeden energetický auditor vám řekne pasivní dům je hloupost, druhý vám ho doporučí a ještě vám na něj vyřídí poměrně vysokou dotaci na novostavby. Výběr informací je na vás. Známá je šéfkou „domova důchodců“ ve Vídni. Měli tam stařenku, dlouholetého ležáka, lékař řekl, že do týdne umře. Tedy jí vysadili všechny léky. A co se stalo? Stařenka vstala a začala chodit.
Teorie je šedá, ale strom života je zelený. Nemusíte se dát na syrovou stravu, pít ale za studena pomalu lisované zelinové, travní a ovocné šťávy, nemusí být na škodu. Navíc tak snadno zužitkujete přebytky ze zahrádky. Zelené nápoje nepijeme proto, že nás něco bolí, ale pro to, že máme rozum.
Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz
Související články: