Recept na smažené telecí řízky Cordon Bleu
Ingredience:
4 telecí řízky
4 plátky Šunky nejvyšší jakosti LE&CO
4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického
2 vejce
hladká mouka
strouhanka z čerstvého pečiva
100 ml mléka
1 lžíce citronové kůry
Olej a máslo na smažení
Příprava:
Řízky naklepeme a nasekneme okraje. Na řízky položíme plátek sýra a plátek šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Obalíme je v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citrónovou kůrou a strouhance z čerstvého pečiva. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborem.
Důležité – čím je strouhanka starší a tvrdší, tím více vypije oleje a řízek je mastný!!!