Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy. Odšťavňovače. - ZSTYL.CZ

Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy. Odšťavňovače.

odšťavňovač
Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy. Odšťavňovače.

Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy představují vlastně elixír mládí. Životabudič. Dr. Norman Walker, který byl velkým propagátorem, říkal – lidské tělo je stavěno na dlouhověkost. A i ve stáří máme být zdraví. Sám se dožil 116 nebo 118 let. Ve zdraví. V 80 letech tvrdil, že má více energie, než měl ve 30 letech.

Je to možné, dožít se dlouhověkosti ve zdraví ?

Dnes vidíme všude opak. Spousty různých nemocí, důchodci polykají denně hrstě patáků, umírají na různé nemoci, a pokud možno často ani netouží po dlouhověkosti, při takové kvalitě stáří. Přitom je dost možné, že by to mohlo být jinak. Ovšem čerstvé zeleninové a ovocné šťávy nejsou jen pro důchodce. Mají velký vliv na zdraví i vitalitu dětí a lidí v pracovním věku. A mají vliv i jako léčiva na atopická exém, nejrůznější nemoci, prý i rakovinu. Receptů je spousta, podívejte se, co by vám pomohlo. Teprve cca 200 let se lidé zajímají o kvalitu potravin a zjišťují zajímavé věci.

Co je ta čerstvých zeleninových a ovocných šťávách tak zajímavého ?

Enzymy. A ty se ničí při teplotách nad + 45 °C. Proto je nutné mít studené technologie lisování, a pít tepelně nezpracované šťávy. Skladovat v chladu vylisované šťávy pár dnů jde. Stačí vám cca 0,5 litru denně. Kvalitní odšťavňovače umí odšťavňovat i bylinky, hitem je dnes naklíčená pšenice. Čerstvé zeleninové šťávy jsou i velmi syté. Nemáte pak hlad. V současnosti již nastupuje i bio sušení ovoce a zeleniny. Při teplotách do 41 °C. 

Druhy odšťavňovačů

Nejjednodušší jsou na citrusy a odstředivé odšťavňovače. Odstředivé odšťavňovače jsou velmi zdlouhavé na odšťavňování a na čištění. Sám jsem půl litru mrkvové šťávy vyráběl, včetně čištění, pomalu 2 hodiny. Možná litr, již nevím, ale po pár večerech mne to přestalo bavit.


Náš kolega ve firmě zeleninové šťávy vyrábí a konzumuje již mnoho let, celý jeho rodina velmi málo navštěvuje lékaře. Máj známý MUDr. Mičulek mi potvrdil, že ty šťávy budou obsahovat velké množství antioxidantů, a ruské výzkumy potvrdily přímý vliv konzumace zeleniny na dlouhověkost. Na internetu je spousta článků o tom, jak léčit surovou zeleninou. Dalším stupněm jsou šnekové odšťavňovače. Levnější mají plastový šnek svislý, rychlejší a výkonnější mají sekací nože a vodorovnou šnekovou hřídel. Šnekové lisy se sekacími noži jsou nejrychlejší a není potřeba do nich zeleninu ani vtláčet. Ceny jsou od 6 – 13 000,- Kč. S adaptéry umí i vyrábět zmrzlinu, mlít obilí a odšťavňovač i zeleninu a bylinky. Nejúčinnějšími jsou 2 hřídelové lisy. Ty jsou v cenách od 12 – 20 i 25 000,- Kč. Zelenina je odšťavňována mezi 2 hřídelemi. Šnekové i dvouhřídelové lisy se snadno a rychle čistí. 

Sháníte – li rychle nějaký životabudič, zkuste čerstvé zeleninové a ovocné šťávy.

Autor: Ing. Pavel Sýkora

Zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Soběstačné domy
Zeleninový reaktor
Slivovice léčí a uzdravuje

Odšťavňovač Sana