Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Pivo je lék - ZSTYL.CZ

Pivo je lék

pivo
Pivo je lék

Pivo patří k naší zemi zcela neoddělitelně a mnoho Čechů, Moravanů i Slezanů si bez něj nedokáže představit život. Kromě obvyklé konzumace piva všech možných značek jsou stále populárnější také wellness procedury s pivními přísadami, tedy pivní lázně. A právě takové využití piva si vybrali majitelé zámku Wichterle ve Slavičíně na Zlínsku, v němž vybudovali nejen pohádkový zámecký hotel, ale také originální pivní lázně.

 

Jak to funguje

Základem každé pivní koupele je horká voda, do níž se přidává pivo, pivovarské kvasnice, ale i další přírodní ingredience, jako například bylinky. Na zámku Wichterle mají vlastní zámecký ležák Hugon, který se používá nejen na koupele, ale hostům pivních lázní se doporučuje také vypít minimálně 0,5 až 1 litr piva během procedury. Mimo jiné to pozitivně ovlivňuje zažívací soustavu.

Jak pivní koupel působí

Během horké pivní koupele se lehce zvýší srdeční činnost a díky tomu se podpoří krevní oběh. Koupel má kladný vliv také klouby a svaly, které se prohřátím uvolní. Pivní koupel také otevře kožní póry a tím se umožní očištění těla a odplavení škodlivých látek. Má skvělý efekt také na regeneraci pokožky a léčebně působí i na některá kožní onemocnění, jako je třeba lupénka, ekzém, či akné. Pozitivní vliv má i na kvalitu vlasů a celulitidu. Pivní koupel dopřává tělu celkovou revitalizaci a na zámku Wichterle ji můžete zkombinovat s aromatickou parní saunou, masáží bylinným polštářkem a samozřejmě i následným odpočinkem na lůžku.

Zámek Wichterle není jen pivo

Zámecký hotel nabízí i další wellness procedury, jako jsou zábaly, masáže, vířivka a několik typů sauny. Po proceduře vám jistě vyhládne, na což je připravena jak místní restaurace, tak i kavárna. A pokud budete unaveni, velké a pohodlné zámecké postele vám umožní vyspat se jak šípková Růženka. Zapomeňte na starosti a mějte se rádi. Zámecký hotel Wichterle vám k tomu vytvoří ty nejlepší podmínky.