Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /www/doc/www.zstyl.cz/www/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
Michael Kocáb a jeho nová sólová deska - ZSTYL.CZ

Michael Kocáb a jeho nová sólová deska

Michael Kocáb
Michael Kocáb a jeho nová sólová deska

Michaela Kocába na jeho nové sólové desce s Glennem Proudfootem doprovází hvězdná sestava hudebníků

Michael Kocáb je prvním českým hudebníkem, na jehož desce se sešla exkluzivní společnost hráčů světové extratřídy – bubenický mág, Australan žijící v Los Angeles Virgil Donati, baskytarová legenda, Američan Billy Sheehan a Australan pobývající v Praze Glenn Proudfoot, který je odborníky považován za jednoho z nejlepších sólových kytaristů současnosti. Toto nové rockové album s pracovním názvem Aftershocks je mezinárodním projektem, který u nás nemá obdoby. Ve čtyřech hudebnících propojuje tři kontinenty Ameriku – Austrálii – Evropu a miliony jejich příznivců.

Hudba a texty Michaela Kocába a Glenna Proudfoota

Hudba a texty jsou společným dílem Michaela Kocába a Glenna Proudfoota. Jedenáct skladeb, žánrově oscilujících na pomezí klasického rocku až rock metalu, je opatřeno anglickými texty. I když stylové vymezení tentokrát není příliš podstatné, prvořadá je kvalita hudby jako taková, a ta je v tomto případě opravdu mimořádná. Zážitkem je nejen kompoziční zvládnutí alba, skvělý zvuk, bravurní výkony všech hráčů, ale i osobitý pěvecký projev Michaela Kocába. Špičkové album, které vyjde 10. února 2014, má oprávněné ambice přesáhnout hranice českého a slovenského trhu. 

Spolupráce Michaela Kocába a Glena Proudfoota začala před několika lety studiovým natáčením Vymlácených rockových palic a pokračovala DVD-live verzí koncertu Pražského Výběru II. Při přípravách aktuálního (již čtvrtého) alba padlo rozhodnutí přizvat ke spolupráci opravdu výborné muzikanty. A když výborné, tak proč rovnou ne ty nejlepší? Jednotlivé party se nahrávaly v Americe a v pražském studiu Michaela Kocába, finální mix a mastering proběhl v Austrálii.

 

 

 

Virgil Donati

Virgil Donati pochází z australského Melbourne. Díky rodičům, kterým neušel jeho talent pro rytmus a hudbu, seděl za bicími již ve 3 letech. Začínal ve skupině Taste a s postupem let své schopnosti vynikajícího bubeníka stále zdokonaloval. V USA studoval hudební skladbu a realizoval se v oblasti jazzové hudby, rocku, popu, studiové tvorby i divadelního hraní, vystupoval s jazzovým pianistou George Cablesem či vokalistou Markem Murphym. V 90. letech se dostavil úspěch se skupinou Southern Sons a později s On The Virg. V roce 1996 se Virgil rozhodl opustit USA a prozkoumat celosvětovou hudební scénu. Spolupracoval např. s Davem Stewartem, Mickem Jaggerem nebo Josh Stone.

Billy Sheehan

Billy Sheehan začal hrát na baskytaru v New Yorku, kde založil skupinu Talas. V roce 1989 stál u zrodu úspěšné skupiny Mr. Big, společně nahráli singl To be With You, který se dostal do čela US hitparád. Koncertoval na všech kontinentech kromě Afriky a Antarktidy. Čtenáři časopisu Poll byl zvolen nejlepším rockovým baskytaristou a zařazen do jejich síně slávy po boku Jimmyho Hendrixe, Paula McCartneyho nebo Eddieho Van Halena. V roce 2000 vydal své první sólové album Compression, na kterém se podílel i Steve Vai a Terry Bozzio. Od té doby vyprodává haly po celém světě.

Glenn Proudfoot

Glenn Proudfoot patří k nejtalentovanějším rockovým kytaristům. Do povědomí veřejnosti pronikl především coby člen populární australské rockové formaci The Uncany X – Man, prošel ovšem řadou jiných skupin. V České republice na sebe upozornil působením ve skupině Pražský výběr II. Záhy vydal sólovou desku a rozjel spolupráci s umělci z USA i Evropy. V létě letošního roku představil album Animal nahrané v sestavě hardrockového power tria, kde se mimo výborné kytarové výstupy představil i za mikrofonem. Bravurně zvládá krkolomné progresivní pasáže i klasický rock a blues.